Givende å gi

I forrige menighetsblad skrev jeg om møtet i Korsvei som handlet om å leve enklere. Ett av punktene i den artikkelen handlet om å gi bort. På denne måten kan vi drive blasfemi mot Mammon.

Hvem skal du gi til? Her er det massevis av gode muligheter, og du kan bare velge og vrake på øverste hylle. Noen er faddere til barn i andre land, andre støtter naturvernorganisasjoner, og så finnes det lokale organisasjoner og menighetsarbeid.

Når du har funnet ut hva du vil støtte opp om, så blir spørsmålet – Hvor mye? Da er det viktig å ikke tenke på Røkke, men heller på at mange små beløp blir store når de samles! Hvis du gir 20,- i kollekt hver søndag, så er dette over 1000 kroner i løpet av ett år!

Under TV-aksjonen informerte Redd Barna om at 267,- kroner kan gi skolegang til et barn i 3 år! Det utgjør en kinobillett, ei billig flaske vin og to menyer på McDonalds. Ikke noe kjempeoffer når en vet at et barn kan gå på skole i 3 år! Vi skal vel overleve likevel…

Når en tenker på denne måten, så er det ikke langt til en million. Hvis 1000 mennesker legger av 3 kroner hver dag, så blir det en million på ett år. Det er jo ikke så mye. Hvis 3 millioner nordmenn gir 20 kroner hver uke, så blir det 3 milliarder på ett år. Mye kan bli gjort for et slikt beløp…

Slike enkle regnestykker er godt å ha i bakhodet når maktesløsheten brer seg. Vi lever i en urettferdig verden, og det er lett å tenke at ”dette er politikernes bord”. Det er det også, men vi har ALLE et ansvar! Derfor blir det egentlig ikke veldedighet når vi her i det rike nord deler med de som er fattige. Det er bare rett og rimelig! Det skulle bare mangle! Både gjennom historien, og i øyeblikket har vi mye å stå til rette for. Da er det viktig at vi gjør noe på flere fronter. Da har både du og jeg, og politikere hjemme og ute et ansvar.

Julen er en flott tid for å gi. Finn ut hvem som fortjener litt ekstra, og sett det i system. Det enkleste er å be banken gjøre månedlige overføringer – såkalt autogiro.

I rene penger blir det selvfølgelig mindre igjen til deg når du gir. Likevel får du noe. Det står i Lukas 6.38: ”Gi, så skal dere få.” Du sitter ikke igjen med like mye i kroner og ører, men kan tenke på at et barn har fått det bedre, en god sak er styrket, fattigdommen er redusert eller hva det nå enn er du velger å støtte.

Begynn i dag!

Tilbake til drypp